HomeÜyelik Sözleşmesi

Üyelik Sözleşmesi

İşbu Çağrı Merkezi Platformu Üyelik Sözleşmesi (“Sözleşme”) bir tarafta ESENTEPE MAH. BÜYÜKDERE  CAD. TEKFEN NO: 209 İÇ KAPI NO: 14 ŞİŞLİ / İSTANBUL adresinde mukim, ChampsTeknoloji Anonim  Şirketi (bundan böyle “Platform” veya “Şirket” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ………………….. adresinde mukim, ………………….. vergi kimlik numaralı, ………………….. (bundan böyle “Üye” olarak  anılacaktır) arasında ………………….. tarihinde Taraflar’ın ortak iradeleri ve birbirleri arasında yürüttükleri  müzakereler doğrultusunda imza edilmiştir.  

Platform ve Üye bundan böyle işbu Sözleşme kapsamında tek başlarına Taraf ve hep birlikte Taraflar  olarak anılacaklardır.  

1.  GİRİŞ  

(A) Şirket, internet sitesi üzerinden kurduğu sistem aracılığı ile Müşteriler’ine sosyal medya yönetimi,  yazılı ve sözlü talebi karşılama, çağrı cevaplama, içerik yönetimi, teknik destek ve/veya arama, tahsilat,  pazarlama ve satış konularında hizmetleri sunarak evden veya dilediği bir yerden hizmet vererek vaka  başına ve/veya işlem başına ve/veya saatlik bazda ücret kazanmak isteyen kişiler için bir platform  sağlamak ve bu şekilde Müşteriler’inin çağrı merkezi hizmetlerinin yüksek kalite standartları ile  sunulmasını istemektedir.  

(B) Üye ise Platform’a üye olarak Platform’un belirlediği Müşteriler’e Üye’nin belirleyeceği gün ve saatte  çağrı cevaplama hizmetlerini ifa etmek, sosyal medya yönetimi, yazılı ve sözlü talebi karşılamak, içerik  yönetimi, teknik destek ve/veya arama, tahsilat, pazarlama ve satış konularında hizmetleri sunmak,  çağrı aracılığı ile yapılan ilgili Müşteriler’in taleplerini karşılayarak vaka başına ve/veya işlem başına  ve/veya saatlik bazda ücret kazanmak istemektedir.  

(C) Taraflar bu doğrultuda aşağıdaki Sözleşme hükümleri üzerinde mutabık kalmışlardır.  1. SÖZLEŞMENİN KONUSU VE KAPSAMI  

1.1 Sözleşme’nin konusu, Üye’nin Platform’a üye olmak ve katılmak sureti ile Şirket’in münhasıran  belirleyeceği Müşteriler’e gelen çağrıların yanıtlaması, bu Müşteriler’den hizmet alan kişilerin talepleri  ile ilgili olarak hizmet alan kişilerin Müşterive Platform politikaları doğrultusunda yönlendirilmesi ve  bunlara ilişkin olarak Taraflar’ın hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.  

1.2 Üye, Platform’a üye olarak yürüteceği Hizmetler esnasında Platform’un ve Müşteriler’in belirleyeceği  kurum içi politikalarına, hizmet seviyesi ve kalitesine ilişki olarak belirlenen standartlara azami şekilde  uyacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

1.3 Taraflar, Üye’nin Platform üzerindeki profil sayfasından çalışmak istediği gün ve saatleri (“Aktif  Zaman”) seçebileceği bir sistem olduğu, Üye’nin bu sistem üzerinden Hizmetler’i ifa etmek istediği gün  ve saatleri önceden ve Sözleşme hükümlerine uygun olarak belirleyerek dilediği zaman ve saat  aralığında Hizmetler’i yürütebileceği hususunda mutabık kalmışlardır. Taraflar, Üye’nin Hizmetler’i  yürütmek istediği saatleri münhasıran kendisinin belirleyeceğini, ilgili belirlemeyi takiben kendisine  Yetkilendirme yapılıp yapılmamasının tamamen Platform’un inisiyatifinde olduğunu kabul, beyan ve  taahhüt etmektedirler.  

1.4 Üye, şahıs şirketi veya tüzel kişiliği haiz veya Şirket’e fatura keşide edebilecek nitelikte bir kuruluş  olarak Hizmetler’i yürütecektir.

2. TANIMLAR

Aktif Zaman: Üye’nin Hizmetler’i ifa ettiği zaman aralığı anlamına gelir.  

Eğitim: Çağrı merkezi hizmetleri kapsamında çağrı yanıtlama ve usulüne ilişkin olarak Platform veya  Müşteri tarafından Üye’ye verilecek olan her türlü eğitim anlamına gelir.  

Hizmetler: Müşteri ile Şirket tarafından mutabık kalınmak suretiyle belirlenerek, Müşteriler’in talepleri  doğrultusunda, Müşteriler’e ve herhalde Müşteriler’den ürün veya hizmet alan kişilere Üye tarafından 

sunulacak sosyal medya yönetimi, yazılı ve sözlü talebi karşılama, çağrı cevaplama, içerik yönetimi,  teknik destek ve/veya müşteriyi arama, tahsilat pazarlama ve satış hizmetlerinin tamamı anlamına gelir.  

Müşteri: Şirket’in ve dolayısıyla Üye’nin Hizmetler’i sunacağı Müşteri anlamına gelir.  

Yetkilendirme: Üye’nin Platform üzerinden Hizmetler’i sunmak istediği gün ve saat aralığının Platform  tarafından onaylanması ve takiben Üye’nin Hizmetler’i sunmak adına ilgili zaman aralığında  yetkilendirilmesi anlamına gelir. 

3. ÜYENİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Üyelik Koşulları ve Üyenin Nitelikleri  

3.1 Platform’a üye olacak Üye ve/veya tüzel kişi ise Üye’nin yetkilisi 18 yaşından büyük, en az lise veya  dengi öğretim kurumunu bitirmiş olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Üye, Şirket ile ticari  ilişkisi kapsamında hak kazanacağı ücret karşılığında kendisi adına fatura keşide etmeye yetkili  olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Aksi durumda Üye, Platform’a üye sıfatı ile dahil  olamayacaktır.  

3.2 Üye, Platform’a üye olduğu esnada sağladığı belge ve bilgilerin doğruluğunu kabul, beyan ve taahhüt  etmektedir.  

3.3 Üye, Hizmetler’i ifa etmeye başlamadan önce Şirket’in ve herhalde Müşteriler’in kendisine iletmiş  olduğu kural, uygulama, standart ve prensiplere vakıf olduğunu, bunları anladığını, Müşteriler ile  Platform arasında imzalanan sözleşmelere ve bu sözleşmelerdeki hizmet ve kalite standartlarına  uyacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

3.4 Üye’nin Platform üzerinden Hizmetler’i sunabilmesi için Şirket tarafından belirlenen nitelik ve sürede  Eğitimleri ve başarı testlerini tamamlamış olması gerekmektedir.  

3.5 Üye; 

  1. Usulüne uygun olarak alınmış bir vergi kimlik numarası olduğunu, 
  2. Daha önce 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında herhangi bir suça karışmadığını, herhangi  bir mahkeme kararı neticesinde hürriyeti kısıtlayıcı olanlar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak  üzere herhangi bir cezai yaptırıma tabi tutulmadığını, 
  3. Türkçesi veya farklı bir dilde Hizmetler’i sunması halinde Hizmetler’i sunduğu dili ve diksiyonu  anlaşılır ve düzgün olduğunu,  
  4. MS Office programlarını, temel bilgisayar işletim sistemi ve yazılımlarını iyi bir şekilde  kullanabildiğini; 
  5. Kültür düzeyi ve psikolojisinin çağrı merkezi görevlisi olarak hizmet sunmaya uygun olduğunu; f. Yüksek ifade gücüne ve sözlü iletişim becerisine sahip olduğunu; 
  6. İnsan ilişkilerinde başarılı olduğunu;  
  7. Telefonda konuşma teknikleri ve müşteri hizmetleri konusunda tecrübeli olduğunu;  i. Üyelik esnasında yabancı dil bildiğini belirtti ise ilgili yabancı dile hakim olduğunu ve ilgili yabancı  dilde Hizmetler’i sunabileceğini;  
  8. Çağrı merkezi hizmetleri sektöründe kabul edilen organizasyon yapısı, sitem özellikleri ve bu  sektörde alışılagelmiş uygulamalara, iş ifa biçimine hakim olduğunu  

kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

İstihdam Edilmeme, İşçi İşveren Sayılmama  

3.6 Üye Aktif Zamanı’nı geçireceği çalışma yerini kendisi belirlemektedir. Üye, tacir sıfatını haiz, vergi  kimlik numarasına sahip ve fatura kesmeye yetkili bir şekilde Şirket ile ticari ilişkiye girmiş olduğunu,  Platform’a yalnızca üye olduğunu, İş Kanunu’na tabi olmadığını, Şirket, Platform ve/veya  Müşteritarafından istihdam edilmediğini, İş Kanunu veya Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası  Kanunu kapsamında sosyal güvenlik ve sair konularda Şirket’in ve/veya Müşteriler’in kendisine karşı  herhangi bir yükümlülüğüolmadığını olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

Üyenin Aktif Zamanı ve Yeri

3.7 Üye, Hizmetler’i sunacağı gün ve saatten makul bir süre öncesinde Platform üzerinden ilgili sisteme  giriş yapmak ve bu şekilde Şirket’e bildirimde bulunmak kaydı ile Hizmetler’i sunmak istediği Aktif  Zamanı’nı münhasıran belirleme hakkına sahiptir.  

3.8 Üye, Aktif Zamanı süresince Hizmetler haricinde, ev işleri de dahil ancak bununla sınırlı olmamak  üzere, başkaca herhangi bir işle uğraşmayacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

3.9 Üye’nin Aktif Zamanı’nı belirledikten ve Platform üzerinden girişini yaptıktan sonra Aktif Zamanı’nı  değiştirmemesi ve buna bağlı kalması esastır. Üye, Aktif Zamanı’nı belirledikten ve buna istinaden  kendisine Yetkilendirme yapıldıktan sonra, Aktif Zamanı’nı, Aktif Zamanı’na üç (3) günlük süreden daha  kısa bir süre kala değiştiremez veya iptal edemez. Şu kadar ki Üye, Şirket tarafından kabul edilebilecek  haklı bir mazereti bulunması ve mazeretini ortaya çıktıktan sonra derhal Şirket’e bildirmesi halinde Aktif  Zamanı’nı değiştirebilir veya iptal edebilir.  

Hizmetlerin Kalitesi ve Sunuluş Biçimi  

3.10 Üye, Hizmetler’i Platform’un ve Müşteri’nin belirlediği hizmet kalitesine ve standartlarına uygun bir  şekilde sunacağını, bu standartlar kapsamında yapılacak değişiklikleri gecikmeksizin uygulayacağını ve  bu değişiklikleri peşinen kabul ettiğini beyan ve taahhüt etmektedir. Üye,  

  1. Hizmetler’i iş modelinin gerektirdiği maksimum kalitede sunacağını, 
  2. Müşteri ve Müşteri’den hizmet alan kişilerin memnuniyetini sağlamak adına elinden gelen her türlü  çabayı göstereceğini, 
  3. Hizmetler’i sunduğu esnada öncelikli hedefinin Müşteri ve Müşteri’den hizmet alanların  memnuniyetini sağlamak olacağını ve Müşteri’nin iş çözüm biçimlerine uyacağını, d. Hizmetler’i sunduğu esnada Şirket’in ve Müşteri’nin belirlediği iş çözüm biçimlerine riayet edeceğini  ve bunları harfiyen uygulayacağını, 
  4. Şirket’in ve Müşteri’nin bilgi güvenliği kuralları da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her  türlü etik kuralarına uyacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

Üyenin Raporlama Yükümlülüğü  

3.11 Üye, Şirket’in ve Müşteriler’in talebi doğrultusunda üyenin sorumluluğunda ve raporlayabileceği  verileri içeriklerini Şirket’in veya Müşteriler’in talep ettiği şekilde sunmakla yükümlüdür.  

Teknik Yükümlülükler ve Ekipman Sorumluluğu  

3.12 Üye, Aktif Zaman esnasında kendisine sağlanmış olan altyapıyı, ses kayıt ve arşivleme cihazlarını  ve/veya programlarını, donanımı ve ekipmanı kullanacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

3.13 Üye, Hizmetler’i sunmaya başlamadan önce Platform tarafından açıkça belirtilmesi halinde Aktif  Zaman esnasında kendisine ait cihazları ve/veya ekipmanları ve/veya programları kullanabilecektir.  Üye, Aktif Zaman esnasında kendisine ait olan herhangi bir cihazı ve/veya ekipmanları ve/veya  programları kullanması halinde bunların güvenliğinden, çalışır durumda olmasından ve güncelliğinden  sorumlu olacaktır.  

Güvenlik ve Gizlilik ile İlgili Yükümlülükler  

3.14 Üye, Platform’u kullanması ve Hizmetler’i ifa edebilmesi adına kendisine tevdi edilen kullanıcı  adını,şifreyi ve/veya kodu yalnızca kendisinin kullanacağını, başkalarına kullandırmayacağını, bunların  başkaları tarafından kullanılmasını önlemek adına elinden gelen her türlü çabayı göstereceğini kabul,  beyan ve taahhüt etmektedir.  

3.15 Üye, Sözleşme’nin 3.14 numaralı maddesinde belirtilen şifre ve/veya kodu kaybetmesi veya  bunların üçüncü kişilerin eline geçmesi halinde bu durumu gecikmeksizin Platform’a bildireceğini ve yeni  bir kullanıcı adı, şifre ve/veya kod alınma sürecine ilişkin olarak Platform’un kendisinden talep  edebileceği her türlü desteği vermekle yükümlü olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

3.16 Üye ve Platform, Platform’a ait olan her türlü yazılı ve sözlü ticari bilgi, mevcut veya gelecekte  üretilecek ürünlere veya donanımlara veya yazılımlara ilişkin süreç, hizmetlerin tasarımı, imalatı, test  edilmesi, değerlendirilmesi, pazarlanması, kiralanması veya satışı ile ilgili bilgilerin gizli ve Platform için 

hassas nitelikte olduğunu ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Platform’a ilişkin tüm yazılım geliştirme,  metot ve teknolojileri ile ilgili olarak geliştirilen, pazarlanan ya da kullanılan bilgilerin, tasarım ve  süreçlerin gizlilik içerisinde korunması gerektiğini, bu kapsamda Şirket ile Ek-1’de yer alan gizlilik  sözleşmesini imzalayacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

Denetim ile İlgili Yükümlülükler  

3.17Platform, Üye’yi dilediği zaman ve dilediği şekilde denetleme hakkına sahiptir. Bu amaçla Üye’ye  yapılan çağrılar kayıt altına alınabilecek ve bu amaçla Üye’nin verdiği Hizmetler’in standardı sürekli  olarak takip edilebilecektir.  

Diğer Yükümlülükler  

3.18 Üye, Platform’da herhangi bir kişiye ait bilgileri kullanarak taklit hesap açamaz. Üye, Hizmetler’i ifa  ettiği esnada gerekmedikçe ve amacına uygun olmadıkça, ilgisiz üçüncü kişilerin, başta özel nitelikli  kişisel veriler olmak üzere, kişisel verilerini ifşa edemez, herhangi bir tüzel veya gerçek kişi ile arasındaki  gizliliğe dair anlaşmaları ihlal edemez. Üye, Hizmetler’i ifa ettiği esnada 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu  kapsamında suç sayılabilecek hakaret, iftira, tehdit vb. nitelikteki suçlara sebep olacak söylemlerde  bulunmayacak, hukuka aykırı veya suç teşkil eden eylemleri, organizasyonları teşvik eden ve  destekleyen şekilde görüş bildirmeyecektir.

4. ZARARLARIN TAZMİNİ VE SORUMLULUK

Üye; işbu Sözleşme’nin herhangi bir hükmünü ihlal etmesi halinde Platform için telafisi güç zarara, iş  kaybına ve hasara yol açacağını kabul eder. Bu nedenle Üye; işbu Sözleşme’yi ihlalin, yazılı  yükümlülüklere aykırı davranması, yükümlülüklerinden herhangi birini kısmen veya tamamen yerine  getirmemesi halinde belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydı ile Şirket’in bu ihlalden doğan ve her ne ad  altında olursa olsun ve sayılanlar ile sınırlı olmamak üzere bunlardan doğrudan veya dolaylı olarak  doğan zararlarını, masraflarını, vekalet ücretlerini tazmin bedelleri dahil olmak üzere her türlü zararını  karşılamayı kabul ve taahhüt eder. Üye ayrıca, işbu Sözleşme’nin herhangi bir hükmüne aykırı hareket  etmesi ve/veya Hizmetler’i ifa ettiği esnada Müşteri’nin belirlemiş olduğu ilkeleri ihlal etmesi halinde,  Platform’un ilgili aykırılık ve/veya ihlal tarihine kadar kendisine ödemiş olduğu hak ediş tutarlarını  herhangi bir mahkeme kararına hacet kalmaksızın Platform’a iade edeceğini ve bu madde kapsamında  anılan ceza-i şart tutarının fahiş olmadığını gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. 

5. REKABET ETMEME

Üye, işbu Sözleşme süresince ve Sözleşme’nin sona erdiği veya üyeliğinin iptal edildiği tarihi takip eden  12 aylık süre boyunca Şirket’in yazılı muvafakati olduğu durumlar saklı kalmak koşulu ile, Türkiye  sınırları içinde ve Şirketin faaliyette bulunduğu diğer coğrafyalarda (Şirket ve grup şirketlerinin  faaliyetlerinin önemli bir bölümünün internet üzerinden olması sebebiyle sadece Türkiye ile sınırlama  mümkün olmamaktadır), kendi hesabına, başka bir şahıs ile birlikte veya bir başka şahıs hesabına  doğrudan çalışan, temsilci veya başka bir sıfat ile Şirket’in faaliyetleri ile benzer işte rakip nitelikte bir iş  yürütemeyecek, böyle bir işle meşgul ya da ilgili olmayacak veya böyle bir işten menfaat  sağlamayacaktır. Rekabet etmeme yükümünün Üye tarafından ihlal edilmesi halinde, Şirket, (cezai  tazminatı aşsın ya da aşmasın), Şirket’e verilen zararın derecesine göre, diğer tazminat veya tedbir  hakları saklı kalmak şartıyla Üye’den ilgili ihlal öncesindeki 6 (altı) aylık dönemde fatura ettiği toplam  hak ediş bedeli tutarında cezai şart tazminatı talep etme hakkına sahip olacaktır. 

6. MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER

Sözleşme’ye konu edimlerin ifası karşılığında Üye, Aktif Zaman dahilindeki her bir vaka ve/veya işlem  ve/veya saat başına Platform üzerinden onayladığı profil sayfasında belirtilen vaka başı ve/veya işlem  başı ve/veya saatlik ücrete hak kazanacaktır. Üye, sağladığı Hizmetler’e ilişkin hak ediş tutarını aylık  bazda KDV ve sair masraflar dahil olarak faturalandıracak olup, söz konusu faturalandırma işlemi, ilgili  ayı takip eden ayda en geç 3 (üç) iş günü içerisinde gerçekleşecektir. Ücret, ilgili faturanın Şirket’çe  tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 (yedi) gün içinde Üye’nin belirtmiş olduğu banka hesabına ödenecektir.  Üye’nin Aktif Zaman içerisinde sunduğu Hizmetler kapsamında hangi süre ile görev yaptığı Şirket’in  kayıtları esas alınarak ve bu kayıtlara itibar edilerek tespit edilecektir.

7. SÖZLEŞME’NİN SÜRESİ VE FESHİ

7.1 İşbu Sözleşme imza tarihinde yürürlüğe girecek olup, 1 (bir) yıllık süre için akdedilmiştir. Taraflar’dan  herhangi biri Sözleşme’nin süresi sona ermeden 5 (beş) gün öncesinde diğer Taraf’a bildirimde  bulunmak kaydı ile Sözleşme’yi feshedebilecektir. Aksi halde Sözleşmeher seferinde birer yıllık süreler  ile kendiliğinden uzayacaktır.  

7.2 Üye’nin işbu Sözleşme’de yer alan sözleşmesel yükümlülüklerinden herhangi birini kısmen ya da  tamamen ihlal etmesi veya bu yükümlülüklerini Sözleşme’ye uygun olarak yerine getirmemesi halinde  Şirket, Sözleşme’yi derhal feshetme hakkına ve Üye’nin üyeliğini iptal etme hakkına haizdir.  

7.3 Şirket, 30(otuz) gün öncesinden Üye’ye yazılı olarak bildirimde bulunmak kaydı ile Sözleşme’yi  herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve tazminat yükümlülüğü bulunmaksızın feshedebilecektir.  

7.4 Mevzuattan ve Sözleşme’den doğan haklarına halel gelmeksizin Üye, Platform ile kurmuş olduğu  üyelik ilişkisini makul bir gerekçe beyan etmek suretiyle iptal etme hakkına sahiptir. Üyelik iptalinin talep  edilmesi durumunda Üye, aksi Sözleşme’de belirtilmediği sürece, Sözleşme’nin ve Platform ile  arasındaki sözleşmesel ilişkinin de işbu madde kapsamında kendiliğinden fesholacağını kabul eder.  

7.5 Şirket’in ve/veya duruma göre Üye’nin işbu madde kapsamında sahip olduğu Sözleşme’yi fesih  imkânlarından birinin kullanması durumunda, Platform ve Üye arasında işbu sözleşme kapsamında  kurulmuş olan üyelik ilişkisi kendiliğinden sona erecektir. Taraflar, ilgili Üye’lik ilişkisinin sona ereceği  tarihe kadar Taraflar’ın birbirine fesih veya sona erme tarihi öncesinde taahhüt etmiş olduğu edimleri  yerine getirmekle yükümlü olmaya devam edeceklerini kabul ederler. Üye, herhangi bir Müşteri özelinde  Yetkilendirme yapılarak yetkilendirilmiş olması halinde ilgili fesih veya sona erme tarihine kadar  Sözleşme kapsamında üstlendiği edimleri yerine getirmekle ve daha önce taahhüt ettiği Aktif Zamanı  süresince çalışmaya devam etmekle yükümlü olacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

7.6 Üye’nin Platform üzerinde kesintisiz olarak 6 (altı) aylık süre ile pasif halde kalması nedeniyle  kendisine Yetkilendirme yapılamaması halinde Üye’nin üyeliği de-aktif olarak kabul edilecek ve Üye’nin  üyeliği iptal edilecektir. Üye’nin de-aktif olarak kabul edilmesi halinde Üye’ye tekrar Yetkilendirme  yapılabilmesi ve bu şekilde Üye’nin Hizmetler’i sunması için Üye’nin Eğitim’i ve başarı testlerini tekrar  tamamlaması gerekmektedir. 

8. GİZLİLİK, BİLGİ GÜVENLİĞİ VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

8.1 Üye, Şirket ile, içeriği Ek-1’de yer alan Gizlilik Sözleşmesi’ni (“Gizlilik Sözleşmesi”) ve Ek-2’de yer  alan Bilgi Güvenliği Sözleşmesi’ni imzalayacağını ve Hizmetler’i ifası esnasında erişim sağladığı her  türlü bilgi ve belgenin gizli olduğunu ve bu nedenle, sadece işi gereği edindiği bilgileri kullanacağını ve  bu bilgi ve belgelerin hiçbir şekilde Şirket‘in izni olmaksızın 3. gerçek ve/veya tüzel kişi ve kuruluşlara  çalışma amaçları dışında açıklanmayacağını kabul ve taahhüt eder.  

8.2 Üye tarafından Gizlilik Sözleşmesi’nde ve/veya Bilgi Güvenliği Sözleşmesi’nde yer alan ilgili belge  ve bilginin, Şirket’in rızası haricinde sözleşmeye aykırı olarak ifşa edildiğinin Şirket tarafından  öğrenilmesi halinde, Üye bundan dolayı sorumlu olacağını kabul etmektedir. Üye, bu bilgi ve belgelerin  3. şahıslara iletilmemesi için gerekli her türlü tedbiri almayı taahhüt ettiği gibi, her türlü tedbiri almasına  rağmen, bu bilgi ve belgelerin yayılmasına mâni olamadığını ve/veya kusuru olmadığını ileri sürerek  sorumluluktan kurtulamaz.  

8.3 Üye, Sözleşme’nin ifası kapsamında elde ettiğikişisel verileri, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması  Hakkında Kanun’a ve işbu Sözleşme’de yer alan Kişisel Veri İşlenmesine Dair Ek Protokol’euygun  olarak işleyeceğini ve muhafaza edeceğini, bu kapsamda Ek Protokol tahtında yer alan  yükümlülüklerinden de sorumlu olduğunu ve işbu sözleşmesel ilişkinin sona ermesi ve/veya işleme  amacının ortadan kalması halinde söz konusukişisel verileri sileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.  Üye, kendisine ait olan kimlik, iletişim ve lokasyon verilerinin Müşteriler’e sunulacak Hizmetler’in ifa  edilmesi adına Şirket tarafından Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’a uygun olarak  işlenebileceğini ve Hizmetler’in ifası adına üçüncü kişi Müşteriler’e aktarılabileceğini kabul, beyan ve  taahhüt etmektedir. 

8.4 Üye, Sözleşme’nin 8 numaralı maddesine aykırı bir durumun gündeme gelmesi ile Şirket’in maruz  kaldığı yasal olarak kesinleşmiş veya kesinleşmemiş her türlü maddi ve/veya manevi zararını tazmin  etmeyi kabul ve taahhüt eder.  

8.5 İşbu madde hükümlerinin tamamı, sözleşme süresince ve sözleşmenin sona ermesinden sonra  herhangi bir zaman dilimi ile bağlı olmaksızın geçerli olmaya devam edecektir. Bu hükme konu olan  bilgilerin gizliliğinin sözleşmenin sona ermesi ve/veya taraflardan biri tarafından haklı veya haksız  şekilde feshedilmesi halinde dahi korunacağı ve hiçbir zaman açıklanmayacağı konusunda taraflar  mutabıktırlar. 

9. FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI

Bu Sözleşme çerçevesinde Şirket tarafından Üye’ye tevdi edilen tüm bilgiler, yazılar, resimler,  dokümanlar, fikirler, cihazlar ve ekipmanlar münhasıran Şirket’e ait olup, bu sözleşme Üye’ye, Şirket’in  maliki bulunduğu ya da inhisarı lisans sahibi olduğu fikri/sınai mülkiyet hakları üzerinde kullanma ve  lisans dahil hiçbir hak bahşetmez. Şirket tarafından Üye’ye teslim edilen tüm yazılar ve gerek Üye  tarafından oluşturulan gerekse Şirket’in teslim ettiği tüm veriler ve bunların kopyalar Şirket’in talebi  üzerine ya da her halde Taraflar arasındaki ticari ilişkinin herhangi bir sebeple sona ermesi haline  Şirket’e teslim edilecektir. Üye, Şirket’in adını, ticari markasını, hizmet markasını veya logosunu  herhangi bir yayında, reklamda veya diğer bir ifşada diğer bir ifşada Şirket’in yazılı onayı olmadan  kullanamaz. 

10. BÖLÜNEBİLİRLİK

Sözleşme’nin (veya bir bölümü ile belirli hükümlerinin) geçersiz, hukuka aykırı veya icrai kabiliyetten  yoksun olduğunun mahkeme ya da yetkili makam tarafından tespit edilmesi halinde, ilgili hüküm (veya  bölüm) uygun olduğu ölçüde metinden silinecek veya silinmiş kabul edilecek, Sözleşme’nin kalan  hükümleri ve silinen bölüm dışında hükmün geri kalanının geçerliliği ve icrai kabiliyeti etkilenmeyecektir. 

11. MÜCBİR SEBEP

Taraflar’ın kontrolü dışında gelişen ve Taraflar’ın işbu Sözleşme ile yüklendiği borçlarını yerine  getirmesini engelleyici ve/veya geciktirici yangın, yıldırım, infilak, deprem, grev, lokavt, kargaşalık, halk  hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör, kar ağırlığı, fırtına, yer kayması, sel ve su baskını, kara ve hava  taşıtları çarpması, dahili su ve duman gibi durumlar mücbir sebep sayılacaktır. Taraflar, mücbir sebep  dolayısı ile yükümlülüklerini tam veya zamanında yerine getirememekten dolayı sorumlu  tutulmayacaktır. Mücbir sebebin 30 (otuz) günü aşması halinde işbu Sözleşmeyle ilgili bütün  yükümlülükler mücbir sebebe uğrayan tarafın tercihine göre mücbir sebep durumu ortadan kalkana  kadar askıya alınacaktır veya işbu Sözleşme feshedilebilecektir. 

12. SÖZLEŞME’NİN BÜTÜNLÜĞÜ

İşbu Sözleşme’nin herhangi bir hükmünün geçersiz, kanuna aykırı veya uygulanamaz olması veya  sayılması durumunda, bu husus geriye kalan hükümlerin uygulanabilirliği ve geçerliliğini  etkilemeyecektir. Taraflar iyi niyetle geçersiz sayılan hükmün aynı ekonomik ve hukuki etkiyi yaratan  geçerli ve uygulanabilir bir hükümle değiştirilmesi için çalışacaklardır. 

13. BİLDİRİMLER

İşbu Sözleşme kapsamında yazılı olarak yapılacak her türlü tebligat işbu Sözleşme’de belirtilen  adreslere yapılacaktır. Taraflar işbu adreslerin resmi tebligat adresleri olduğunu kabul, beyan ve taahhüt  ederler. İşbu adreslerle ilgili yapılacak her türlü değişiklikler diğer tarafa yazılı olarak bildirilmediği  sürece, Sözleşme kapsamında belirtilmiş adreslere yapılacak tebligatlar geçerli olarak addedilecektir. 

14. UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ ve DELİL SÖZLEŞMESİ

14.1İşbu Sözleşme’nin ve her bir maddesi ve bölümünün kurulması, geçerliliği, ifası ve yorumlanması  Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olacak ve işbu Sözleşme’nin yorumu Türkiye Cumhuriyeti  kanunları uyarınca yapılacaktır. İşbu Sözleşme Türk hukukuna tabi olup, Sözleşme’nin uygulanması ve  yorumlanmasından doğacak tüm uyuşmazlıklarda İstanbul Mahkeme ve İcra Daireleri yetkili olacaktır. 

14.2 Taraflar işbu Sözleşme çerçevesinde ortaya çıkabilecek uyuşmazlıklarda, Şirket’e ait olan ve  Şirket’in tuttuğu belge ve elektronik kayıtların, söz konusu uyuşmazlık bakımından münhasır delil  niteliğinde olacağını kabul ederler.  

İşbu Sözleşme …………………… tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere İstanbul’da iki (2) orjinal nüsha  halinde hazırlanmış ve ………………….tarihinde imza altına alınmış olup, taraflar ve halefleri için  bağlayıcıdır. Bir (1) asıl nüsha Şirket’te kalacak olup, diğer asıl nüsha Üye tarafından muhafaza  edilecektir.  

ÜYE ŞİRKET 

Ek-1 Gizlilik Sözleşmesi  

Ek-2 Bilgi Güvenliği Sözleşmesi 

Ek-1 GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ  

Bir tarafta ………………….. adresinde mukim ………………….. (bundan böyle “Üye” olarak anılacaktır) ile  diğer tarafta ESENTEPE MAH. BÜYÜKDERE CAD. TEKFEN NO: 209 İÇ KAPI NO: 14 ŞİŞLİ / İSTANBUL adresinde mukim, Champs Teknoloji Anonim Şirketi (bundan böyle “Şirket” olarak anılacaktır) arasında  aşağıda yazılı hüküm ve şartlarla bir Gizlilik Sözleşmesi (“Sözleşme”) imzalanmıştır. Şirket ve Üye  bundan böyle işbu Sözleşme kapsamında tek başlarına Taraf ve hep birlikte Taraflar olarak  anılacaklardır. İşbu Sözleşme, ………………….. tarihinde Taraflar’ın ortak iradeleri ve yürüttükleri  müzakereler doğrultusunda Taraflar’ın serbest iradesi ile Taraflar arasında imzalanmış olan Çağrı  Merkezi Platformu Üyelik Sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasını teşkil etmek üzere akdedilmiştir.  

MADDE 1- KONUSU  

Şirket ve Üye arasında Çağrı Merkezi Platformu Üyelik Platformu Sözleşmesi (“Üyelik Sözleşmesi”)  kapsamında yürütülecek ticari ilişki kapsamında, Üye’yeŞirket’in yürüttüğü faaliyetlerle ilgili olarak “Gizli  Bilgi” açıklandığı/açıklanabileceğinden işbu Gizlilik Sözleşmesi’nin imzalanması hususunda anlaşmaya  varılmıştır.  

MADDE 2-TANIM  

Açıkça gizli olduğu bildirilsin veya bildirilmesin, Gizli Bilgi, Üyelik Sözleşme’si kapsamında işin ifası  sırasında Taraflar arasında ve Şirket’in üçüncü kişi müşterileri veya bunların müşterileri (hep birlikte  “Müşteriler”) ile gerçekleştirilen tüm hizmetlerle birlikte teklif/görüşme/sipariş, sözleşme işlemleri, Şirket  ve Müşteriler’ine ilişkin her türlü yazılı ve sözlü bilgi, mevcut ya da gelecekte belirli ürünler, süreçler ya  da servislerin, programların, ekipmanın ve donanımın tasarımı, imalatı, test edilmesi, değerlendirilmesi,  pazarlanması, kiralanması ya da satışı ile ilgili gizli ve özel bilgiler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla,  Şirket ve Müşterileri’nin tüm yazılım geliştirme, metod ve teknolojileri ile ilgili olarak geliştirilen,  pazarlanan ya da kullanılan bilgileri, tasarım ve süreçleri, yazılımları, sistemleri, ürünleri ve Üye  tarafındanŞirket sistemlerine uzaktan erişim ile elde edilen/elde edilmesi mümkün olan bilgiler var ise,  tüm bu bilgileri içerir. Bu Gizli Bilgiler ayrıca, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, sözlü, yazılı, grafiksel ve  bilgisayarda okunabilir her türlü bilgiyi, Şirket ve Müşteriler’inin faaliyetlerini, ticari sırları, bilgisayar  verilerini, yazılımları, iş planlarını, veri tabanlarını ve dokümanları, uygulama yapılarını, uygulama  kodlarını, tüm sistem ve sunucu bilgilerini, altyapı bilgilerini, sunuculara ait bilgileri, kullanıcı  bilgisayarlarına ait bilgileri, şifreleme tekniklerini, prosesleri, reklam ve pazarlama uygulamalarını,  tahminleri, değerlendirmeleri, ürün planları, sözleşmeleri, teknik planları, iş stratejilerini, stratejik  ittifakları, tedarikçileri, mali ve istatistiksel bilgileri, finansal tabloları, varlıkları, sağlanan servislere ait  verilerı, personel bilgilerini, personele ait ücret ve ücrete ilişkin her türlü ayni ve maddi kazanç bilgileri,  özel teknoloji ve/veya özel yazılım ve/veya özel ürünler ve/veya elektrik ve mekanik çizimleri ve/veya  markalar ve/veya diğer know-how ile diğer sınai ve fikri mülkiyet hakkında detayları; var olan, olacak  hissedarlar, şirket personeli ve her ne ad altında olursa olsun elemanlar, müşteriler, rakipler ve  diğerlerine ait kimlikleri, profiller ve pazar uygulamalarını; iş fırsatlarını; maliyet ve gider bilgilerini; vergi  planlarını ve tavsiyeleri; mevzuata ve Şirket içinde yayımlanan ve yayımlanacak tüm kuralları,  prosedürleri, yönetmelikleri, şartnameleri vb. ilişkin bilgileri; fiyatlandırma bilgilerini; bilgisayar  programlarını, ekipman; araştırma, promosyon malzemelerini, icatları ve genel olarak bilgileri ve yapılan  iş hakkında Taraflar dışındaki kişilere verilmemesi gereken ya da taraflar dışındaki kişilerce bilinemeyen  diğer tüm bilgileri içerir. Üye, söz konusu Gizli Bilgi’lerin açıklanmasına ilişkin koşullar konusunda işbu  Sözleşme’de belirlenen şartlara uymayı beyan, kabul ve taahhüt eder.  

MADDE 3- TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ  

3.1.Üye; işbu Sözleşme’nin imza tarihinden önce veya sonra yazılı, sözlü, kağıt, disket veya e-posta ile  veya diğer herhangi bir ortamda ya da başka herhangi bir vasıtayla Şirket’ten ve/veya Şirket’in  Müşteriler’inden teslim aldığı, edindiği veya herhangi bir şekilde öğrendiği Gizli Bilgi’yi en iyi şekilde  muhafaza etmeyi, büyük bir gizlilik içinde korumayı, hissedarı olduğu şirketler veya  acenteleri/temsilcileri/hissedarları da dahil hiçbir kişi, kurum, kuruluş kamu veya özel hukuk tüzel veya  gerçek kişiliğine hiçbir surette açıklamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Üye, doğrudan veya  dolaylı olarak elde edilen Gizli Bilgi’yi taraflar arasında yapılan/yapılacak Sözleşme’de belirtilen amaçlar  ve şartlar için olsa dahi, Şirket’in yazılı izni bulunmaksızın hiçbir amaçla kullanmamayı, kullanımına izin  vermemeyi, Gizli Bilgi’nin çoğaltılmaması, kopyalanmaması, yayınlanmaması, üçüncü kişilerin eline 

geçmemesi ve genel olarak güvenliğinin tam olarak sağlanmasıyla yükümlü olduğunu, bu konuda gerekli  her türlü tedbiri, önlemi, güvenlik uygulamalarını, gerekli iç kontrol mekanizmalarını oluşturacağını  kabul, beyan ve taahhüt eder.  

3.2.Üye,öğrendiği Gizli Bilgiler’in güvenliğini sağlamak ve korumak amacıyla her türlü tedbiri, önlemi  alacak gerekli güvenlik uygulamaları ile iç kontrol mekanizmalarını sağlayacaktır. Gizli Bilgiler’i Şirket’in  yazılı iznini almadan hiçbir şart ve koşulda, katiyetle ifşa etmemeyi, yayınlamamayı, kamuya  açıklamamayı, büyük bir gizlilik içinde korumayı, hiçbir kişi, kurum, kuruluş, kamu veya özel hukuk tüzel  veya gerçek kişiliğine hiçbir surette aktarmamayı, kullandırtmamayı veya onların menfaatine  kullanmamayı kabul, beyan ve taahhüt eder. Üye, Şirket’in ticari olsun olmasın iş yaptığı ve/veya  piyasada rekabet içinde çalıştığı üçüncü gerçek ya da tüzel kişilere bu bilgileri doğrudan ya da dolaylı  olarak kullanmak sureti ile ticari ilişkiye girmeyecek, Şirket’in haklarına zarar vermeyecektir. Üye’nin  gizlilik yükümlülüğü; niteliği gereği gizli kalması gereken bilgiler (ticari sırlar vb.) açısından sözleşme  süresince ve sözleşmenin her ne sebeple olursa olsun sona ermesinden sonra da süresiz olarak devam  edecektir.  

3.3.Üye, Şirket’in Gizli Bilgiler’inin Şirket’ten izinsiz bir biçimde ifşa edilmesine neden olursa, durumu  derhal Şirket’e yazılı olarak bildirecektir. Üye; Gizli Bilgiler’in izinsiz bir biçimde ifşa edilmesinin,  kullanılmasının veya elden çıkarılmasının, Şirket açısından telafisi güç zarara, iş kaybına ve hasara yol  açacağını kabul eder. Bu nedenle Üye; işbu Sözleşme’yi ihlalin, yazılı yükümlülüklere aykırı davranması,  yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmemesi halinde belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydı  ile Şirket’in bu ihlalden doğan ve her ne ad altında olursa olsun ve sayılanlar ile sınırlı olmamak üzere  bunlardan doğrudan veya dolaylı olarak doğan zararlarını, masraflarını, vekalet ücretlerini tazmin  bedelleri dahil olmak üzere her türlü zararını karşılamayı kabul ve taahhüt eder. Üye, işbu Sözleşme’de  yazılı yükümlülüklere aykırı davranması, yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmemesi,  gereken dikkat, ihtimam ve özen borcunu yerine getirmemesi halinde Şirket’in maruz kaldığı doğrudan  ve dolaylı zarar veya ziyanları nakten ve defaten tazmin etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.  

3.4. Şirket, Üye ile Üyelik Sözleşmesi kapsamında iş ilişkisine devam etmeme kararı alması veya başka  nedenlerle Gizli Bilgiler’in iadesini talep edilmesi halinde, Şirket tarafından Üye ile paylaşılan Gizli  Bilgiler’in tamamı ve bunların tüm kopyaları, Şirket’in yazılı talep tarihinden itibaren 5 (beş)gün içinde  Şirket’e iade edilecektir. İade edilebilme imkânı olmayan Gizli Bilgiler ve kopyaları ise Şirket’e bilgi verilip  yazılı onay alınmak suretiyle Şirket tarafından belirlenen Şirket personeli huzurunda derhal imha  edilecektir.  

MADDE-4 ORTAK HÜKÜMLER  

4.1.İşbu Sözleşme hükümlerinin herhangi birinin Taraflar’dan herhangi biri tarafından bir defa veya  müteaddit defalar ihlali halinde diğer tarafın veya tarafların sessiz kalması ve yasal haklarını  kullanmaması, sonradan vuku bulacak ihlallerde bu haklarını kullanmaktan vazgeçtiği anlamına  gelmediği kabul edilmiş olup, söz konusu hakların herhangi bir zamanında kullanabileceği Taraflarca  beyan ve kabul edilmiştir.  

4.2.Taraflar Sözleşme’nin tatbik ve tefsirinden doğacak ihtilafların çözümünde Türk Hukuku’nun  uygulanmasını ve yetkili yargı merciinin İstanbul Merkez Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri olduğunu  kabul ve beyan ederler.  

4.3. İşbu Sözleşme’de yapılacak değişiklikler ancak tarafların karşılıklı mutabakatıyla yazılı olarak  yapılabilir.  

İşbu Sözleşme …………………… tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere İstanbul’da iki (2) orjinal nüsha  halinde hazırlanmış ve ………………….tarihinde imza altına alınmış olup, taraflar ve halefleri için  bağlayıcıdır. Bir (1) asıl nüsha Şirket’te kalacak olup, diğer asıl nüsha Üye tarafından muhafaza  edilecektir.  

ÜYE ŞİRKET 

Ek-2 BİLGİ GÜVENLİĞİ SÖZLEŞMESİ  

Bir tarafta ………………….. adresinde mukim ………………….. (bundan böyle “Üye” olarak anılacaktır) ile  diğer tarafta ESENTEPE MAH. BÜYÜKDERE CAD. TEKFEN NO: 209 İÇ KAPI NO: 14 ŞİŞLİ / İSTANBUL adresinde mukim, Champs Teknoloji Anonim Şirketi (bundan böyle “Şirket” olarak anılacaktır) arasında  aşağıda yazılı hüküm ve şartlarla bir Bilgi Güvenliği Sözleşmesi (“Sözleşme”) imzalanmıştır. Şirket ve  Üye bundan böyle işbu Sözleşme kapsamında tek başlarına Taraf ve hep birlikte Taraflar olarak  anılacaklardır. İşbu Sözleşme, ………………….. tarihinde Taraflar’ın ortak iradeleri ve yürüttükleri  müzakereler doğrultusunda Taraflar’ın serbest iradesi ile Taraflar arasında imzalanmış olan Çağrı  Merkezi Platformu Üyelik Sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasını teşkil etmek üzere akdedilmiştir.  

MADDE 1- KONUSU  

Taraflar, Şirket ve Üye arasında Çağrı Merkezi Platformu Üyelik Platformu Sözleşmesi kapsamında  yürütülecek ticari ilişki kapsamında, Üye’ye Şirket’in yürüttüğü faaliyetlerle ilgili olarak niteliği gereği gizli  olan, hassasiyet ile korunması gereken ve bilgi güvenliğine ilişkin bilgiler ve datalar  açıklandığı/açıklanabileceğinden işbu Sözleşme’nin imzalanması hususunda anlaşmaya varılmıştır.  

MADDE 2- TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ  

Üye, Şirket’in sahip olduğu Platform dahilindeki üyeliği süresince dahili ve harici tüm iletişim ve bilişim  kanallarının kullanımı sırasında;  

2.1 Şirket’in iletişim ve bilişim sistemlerinde yer alan tüm bilgi, belge ve dokümanların münhasıran  Şirket’in malı olduğunu;  

2.2 Şirket’in iletişim ve bilişim sistemlerinin, Şirket’e hizmet verenler haricindeki herkese kapalı  bulunduğunu; dolayısıyla bu ortamda bulunan tüm bilgi, belge ve dokümanların bu nitelikte tasnif edilip  edilmediklerine bakılmaksızın “GİZLİ” sayılacağını ve Şirket’in ticari sırrını oluşturduğunu; bu çerçevede  söz konusu bilgi, belge ve dokümanların herhangi bir şekil ve surette üçüncü kişilerin eline geçmesine  yol açan kişilerin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 239. maddesindeki (anılan kanunların değişmesi  halinde bu maddelerde yazılı suçlara ilişkin yeni düzenlemede yer alan) suçları işleyeceğini, kendisine  teslim edilmiş olan bilgisayarında flash bellek, cd, ve bunun gibi veri kopyalamaya imkan sağlayan hiçbir  donanım/özellik/materyal kullanmayacağını. hiçbir şekilde ve nedende kullanmakta olduğu  bilgisayardan başkasına ve özellikle Şirket’in müşterilerinden hizmet alan kişilere ilişkin ekran görüntüsü  almayacağını, bu kişilere ait bilgileri, görüşme kaydını kaydetmeyeceğini ve/veya üçüncü kişiler ile  paylaşmayacağını;  

2.3 Şirket’in bilişim sistemlerinden tüm kanallar yoluyla edindiği her türlü bilgiyi üyelik ilişkisi sona  erdikten sonra da gizlilik içerisinde korumakla yükümlü olduğunu, üyeliği süresince öğrenmiş olduğu her  türlü bilgiyi büyük bir gizlilik içinde korumayı, üyelik görevinin ifası esnasında kullandığı tüm program ve  sistemler ve çalıştığı tüm bölüm prosedürleri gereği öğrendiği her türlü bilginin gizlilik içerdiğini bildiğini,  herhangi bir 3. kişiye hangi suretle olursa olsun vermeyeceğini, doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir  şekilde kullanmayacağını, üyeliği nedeniyle Şirket’in herhangi bir müşterisi veya müşterilerinden hizmet  alan kişiler tarafından kendisine bildirilen veya işi gereği farkında olduğu veya tanık olduğu dokümanlar  veya işi gereği olmayan ama rastlantı sonucu öğrendiği yazışmalar, numuneler, projeler, tasarımlar,  prototipler, bilgisayar programları, teklifleri, şifreleri, kişisel verileri veya diğer bir teknik iş bilgisini ifşa  etmeyeceğini, aslı veya kopyasını almayacağını,  

2.4 İzin verilmesi ve görevin gerektirdiği durumlar hariç olmak üzere görevi nedeniyle kendisine tevdi  edilen bilgi veya araçları, üyeliği dahilindeki süre boyunca ve sonrasında kişisel çıkarları için ya da  üçüncü şahıslar, kurum ve kuruluşlar yararına kullanmayacağını,  

2.5 Bulunuyor ise kendisine tahsis edilen IP (Internet Protocol) adresini kullanarak gerçekleştirdiği her  türlü etkinlikten, her türlü kaynağın (belge, doküman, yazılım vb.) içeriğinden sorumlu olduğunu,  

2.6 Bilerek bu yukarıda sayılan hususlara tam ve eksiksiz olarak uyacağını ve bu hususlardaki  taahhütlerine aykırı davranışının Şirket tarafından müeyyidelendirilebileceğini; ayrıca bu fiil ve eylemleri 

dolayısıyla Şirket’in veya herhangi bir müşterisinin uğrayacağı maddi ve manevi her türlü zarar ve  ziyanını gidereceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.  

MADDE-3 ORTAK HÜKÜMLER  

3.1.İşbu Sözleşme hükümlerinin herhangi birinin Taraflar’dan herhangi biri tarafından bir defa veya  müteaddit defalar ihlali halinde diğer tarafın veya tarafların sessiz kalması ve yasal haklarını  kullanmaması, sonradan vuku bulacak ihlallerde bu haklarını kullanmaktan vazgeçtiği anlamına  gelmediği kabul edilmiş olup, söz konusu hakların herhangi bir zamanında kullanabileceği Taraflarca  beyan ve kabul edilmiştir.  

3.2.Taraflar Sözleşme’nin tatbik ve tefsirinden doğacak ihtilafların çözümünde Türk Hukuku’nun  uygulanmasını ve yetkili yargı merciinin İstanbul Merkez Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri olduğunu  kabul ve beyan ederler.  

3.3. İşbu Sözleşme’de yapılacak değişiklikler ancak tarafların karşılıklı mutabakatıyla yazılı olarak  yapılabilir.  

İşbu Sözleşme …………………… tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere İstanbul’da iki (2) orjinal nüsha  halinde hazırlanmış ve ………………….tarihinde imza altına alınmış olup, taraflar ve halefleri için  bağlayıcıdır. Bir (1) asıl nüsha Şirket’te kalacak olup, diğer asıl nüsha Üye tarafından muhafaza  edilecektir.  

ÜYE ŞİRKET