HomeGizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

Bir tarafta …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….  ………………………………………adresinde mukim …………………………………………………………………………(bundan böyle  “Üye” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta Akat Mahallesi Tepecik Yolu Sk. Alkent İş Merkezi Sit. F-4 Blok Apt. No:  13 /10 Beşiktaş/İstanbul adresinde mukim, ChampsTeknoloji Anonim Şirketi (bundan böyle “Şirket” olarak  anılacaktır) arasında aşağıda yazılı hüküm ve şartlarla bir Gizlilik Sözleşmesi (“Sözleşme”) imzalanmıştır. Şirket ve  Üye bundan böyle işbu Sözleşme kapsamında tek başlarına Taraf ve hep birlikte Taraflar olarak anılacaklardır.İşbu  Sözleşme, ……………………… tarihinde Taraflar’ın ortak iradeleri ve yürüttükleri müzakereler doğrultusunda  Taraflar’ın serbest iradesi ile Taraflar arasında imzalanmış olan Çağrı Merkezi PLATFORMu Üyelik Sözleşmesinin  ayrılmaz bir parçasını teşkil etmek üzere akdedilmiştir. 

MADDE 1- KONUSU  

Şirket ve Üye arasında Çağrı Merkezi PLATFORMu Üyelik PLATFORMU Sözleşmesi (“Üyelik Sözleşmesi”)  kapsamında yürütülecek ticari ilişki kapsamında, Üye’ye Şirket’in yürüttüğü faaliyetlerle ilgili olarak “Gizli Bilgi”  açıklandığı/açıklanabileceğinden işbu Gizlilik Sözleşmesi’nin imzalanması hususunda anlaşmaya varılmıştır.  

MADDE 2-TANIM  

Açıkça gizli olduğu bildirilsin veya bildirilmesin, Gizli Bilgi, Üyelik Sözleşme’si kapsamında işin ifası sırasında  Taraflar arasında ve Şirket’in üçüncü kişi PLATFORMleri veya bunların PLATFORMleri (hep birlikte  “PLATFORMler”) ile gerçekleştirilen tüm hizmetlerle birlikte teklif/görüşme/sipariş, sözleşme işlemleri, Şirket ve  PLATFORMler’ine ilişkin her türlü yazılı ve sözlü bilgi, mevcut ya da gelecekte belirli ürünler, süreçler ya da  servislerin, programların, ekipmanın ve donanımın tasarımı, imalatı, test edilmesi, değerlendirilmesi,  pazarlanması, kiralanması ya da satışı ile ilgili gizli ve özel bilgiler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Şirket ve  PLATFORMleri’nin tüm yazılım geliştirme, metod ve teknolojileri ile ilgili olarak geliştirilen, pazarlanan ya da  kullanılan bilgileri, tasarım ve süreçleri, yazılımları, sistemleri, ürünleri ve Üye tarafındanŞirket sistemlerine  uzaktan erişim ile elde edilen/elde edilmesi mümkün olan bilgiler var ise, tüm bu bilgileri içerir. Bu Gizli Bilgiler  ayrıca, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, sözlü, yazılı, grafiksel ve bilgisayarda okunabilir her türlü bilgiyi, Şirket  ve PLATFORMler’inin faaliyetlerini, ticari sırları, bilgisayar verilerini, yazılımları, iş planlarını, veri tabanlarını ve  dokümanları, uygulama yapılarını, uygulama kodlarını, tüm sistem ve sunucu bilgilerini, altyapı bilgilerini,  sunuculara ait bilgileri, kullanıcı bilgisayarlarına ait bilgileri, şifreleme tekniklerini, prosesleri, reklam ve pazarlama  uygulamalarını, tahminleri, değerlendirmeleri, ürün planları, sözleşmeleri, teknik planları, iş stratejilerini, stratejik  ittifakları, tedarikçileri, mali ve istatistiksel bilgileri, finansal tabloları, varlıkları, sağlanan servislere ait verilerı,  personel bilgilerini, personele ait ücret ve ücrete ilişkin her türlü ayni ve maddi kazanç bilgileri, özel teknoloji  ve/veya özel yazılım ve/veya özel ürünler ve/veya elektrik ve mekanik çizimleri ve/veya markalar ve/veya diğer  know-how ile diğer sınai ve fikri mülkiyet hakkında detayları; var olan, olacak hissedarlar, şirket personeli ve her  ne ad altında olursa olsun elemanlar, PLATFORMler, rakipler ve diğerlerine ait kimlikleri, profiller ve pazar  uygulamalarını; iş fırsatlarını; maliyet ve gider bilgilerini; vergi planlarını ve tavsiyeleri; mevzuata ve Şirket içinde  yayımlanan ve yayımlanacak tüm kuralları, prosedürleri, yönetmelikleri, şartnameleri vb. ilişkin bilgileri;  fiyatlandırma bilgilerini; bilgisayar programlarını, ekipman; araştırma, promosyon malzemelerini, icatları ve genel  olarak bilgileri ve yapılan iş hakkında Taraflar dışındaki kişilere verilmemesi gereken ya da taraflar dışındaki  kişilerce bilinemeyen diğer tüm bilgileri içerir. Üye, söz konusu Gizli Bilgi’lerin açıklanmasına ilişkin koşullar  konusunda işbu Sözleşme’de belirlenen şartlara uymayı beyan, kabul ve taahhüt eder.  

MADDE 3- TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ  

3.1.Üye; işbu Sözleşme’nin imza tarihinden önce veya sonra yazılı, sözlü, kağıt, disket veya e-posta ile veya diğer  herhangi bir ortamda ya da başka herhangi bir vasıtayla Şirket’ten ve/veya Şirket’in PLATFORMler’inden teslim  aldığı, edindiği veya herhangi bir şekilde öğrendiği Gizli Bilgi’yi en iyi şekilde muhafaza etmeyi, büyük bir gizlilik  içinde korumayı, hissedarı olduğu şirketler veya acenteleri/temsilcileri/hissedarları da dahil hiçbir kişi, kurum,  kuruluş kamu veya özel hukuk tüzel veya gerçek kişiliğine hiçbir surette açıklamayacağını kabul, beyan ve taahhüt  eder. Üye, doğrudan veya dolaylı olarak elde edilen Gizli Bilgi’yi taraflar arasında yapılan/yapılacak Sözleşme’de  belirtilen amaçlar ve şartlar için olsa dahi, Şirket’in yazılı izni bulunmaksızın hiçbir amaçla kullanmamayı,  kullanımına izin vermemeyi, Gizli Bilgi’nin çoğaltılmaması, kopyalanmaması, yayınlanmaması, üçüncü kişilerin  eline geçmemesi ve genel olarak güvenliğinin tam olarak sağlanmasıyla yükümlü olduğunu, bu konuda gerekli her 

türlü tedbiri, önlemi, güvenlik uygulamalarını, gerekli iç kontrol mekanizmalarını oluşturacağını kabul, beyan ve  taahhüt eder.  

3.2.Üye,öğrendiği Gizli Bilgiler’in güvenliğini sağlamak ve korumak amacıyla her türlü tedbiri, önlemi alacak  gerekli güvenlik uygulamaları ile iç kontrol mekanizmalarını sağlayacaktır. Gizli Bilgiler’i Şirket’in yazılı iznini  almadan hiçbir şart ve koşulda, katiyetle ifşa etmemeyi, yayınlamamayı, kamuya açıklamamayı, büyük bir gizlilik  içinde korumayı, hiçbir kişi, kurum, kuruluş, kamu veya özel hukuk tüzel veya gerçek kişiliğine hiçbir surette  aktarmamayı, kullandırtmamayı veya onların menfaatine kullanmamayı kabul, beyan ve taahhüt eder. Üye,  Şirket’in ticari olsun olmasın iş yaptığı ve/veya piyasada rekabet içinde çalıştığı üçüncü gerçek ya da tüzel kişilere  bu bilgileri doğrudan ya da dolaylı olarak kullanmak sureti ile ticari ilişkiye girmeyecek, Şirket’in haklarına zarar  vermeyecektir. Üye’nin gizlilik yükümlülüğü; niteliği gereği gizli kalması gereken bilgiler (ticari sırlar vb.) açısından  sözleşme süresince ve sözleşmenin her ne sebeple olursa olsun sona ermesinden sonra da süresiz olarak devam  edecektir.  

3.3.Üye, Şirket’in Gizli Bilgiler’inin Şirket’ten izinsiz bir biçimde ifşa edilmesine neden olursa, durumu derhal  Şirket’e yazılı olarak bildirecektir. Üye; Gizli Bilgiler’in izinsiz bir biçimde ifşa edilmesinin, kullanılmasının veya  elden çıkarılmasının, Şirket açısından telafisi güç zarara, iş kaybına ve hasara yol açacağını kabul eder. Bu nedenle  Üye; işbu Sözleşme’yi ihlalin, yazılı yükümlülüklere aykırı davranması, yükümlülüklerini kısmen veya tamamen  yerine getirmemesi halinde belirtilenlerle sınırlı olmamak kaydı ile Şirket’in bu ihlalden doğan ve her ne ad altında  olursa olsun ve sayılanlar ile sınırlı olmamak üzere bunlardan doğrudan veya dolaylı olarak doğan zararlarını,  masraflarını, vekalet ücretlerini tazmin bedelleri dahil olmak üzere her türlü zararını karşılamayı kabul ve taahhüt  eder. Üye, işbu Sözleşme’de yazılı yükümlülüklere aykırı davranması, yükümlülüklerini kısmen veya tamamen  yerine getirmemesi, gereken dikkat, ihtimam ve özen borcunu yerine getirmemesi halinde Şirket’in maruz kaldığı  doğrudan ve dolaylı zarar veya ziyanları nakten ve defaten tazmin etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.  

3.4. Şirket, Üye ile Üyelik Sözleşmesi kapsamında iş ilişkisine devam etmeme kararı alması veya başka nedenlerle  Gizli Bilgiler’in iadesini talep edilmesi halinde, Şirket tarafından Üye ile paylaşılan Gizli Bilgiler’in tamamı ve  bunların tüm kopyaları, Şirket’in yazılı talep tarihinden itibaren 5 (beş)gün içinde Şirket’e iade edilecektir. İade  edilebilme imkânı olmayan Gizli Bilgiler ve kopyaları ise Şirket’e bilgi verilip yazılı onay alınmak suretiyle Şirket  tarafından belirlenen Şirket personeli huzurunda derhal imha edilecektir.  

MADDE-4 ORTAK HÜKÜMLER  

4.1.İşbu Sözleşme hükümlerinin herhangi birinin Taraflar’dan herhangi biri tarafından bir defa veya müteaddit  defalar ihlali halinde diğer tarafın veya tarafların sessiz kalması ve yasal haklarını kullanmaması, sonradan vuku  bulacak ihlallerde bu haklarını kullanmaktan vazgeçtiği anlamına gelmediği kabul edilmiş olup, söz konusu  hakların herhangi bir zamanında kullanabileceği Taraflarca beyan ve kabul edilmiştir.  

4.2.Taraflar Sözleşme’nin tatbik ve tefsirinden doğacak ihtilafların çözümünde Türk Hukuku’nun uygulanmasını  ve yetkili yargı merciinin İstanbul Merkez Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri olduğunu kabul ve beyan ederler.  

4.3. İşbu Sözleşme’de yapılacak değişiklikler ancak tarafların karşılıklı mutabakatıyla yazılı olarak yapılabilir.  

İşbu Sözleşme ……………………..tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere İstanbul’da iki (2) orjinal nüsha  halinde hazırlanmış ve imza altına alınmış olup, taraflar ve halefleri için bağlayıcıdır. Bir (1) asıl nüsha Şirket’te  kalacak olup, diğer asıl nüsha Üye tarafından muhafaza edilecektir.  

ÜYE ŞİRKET